Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze se suma al Dia Internacional de les Dones

Avui s'ha llegit el manifest a la plaça de la Vila, un acte que forma part d'una àmplia programació aquest mes de març


Sant Quirze se suma al Dia Internacional de les Dones

La plaça de la Vila ha acollit avui la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La regidora de Drets Civils i de Gènere, Maria Domingo, i el regidor de Joventut, Pol Àlvarez, han estat els encarregats de fer la lectura del text, que també es va llegir en el darrer ple ordinari, i que ha aplegat una cinquantena de persones a la plaça de la Vila.

 
El manifest posa sobre la taula la lluita feminista, entenent-la “com a drets humans, des d’una òptica intereseccional, sent molt conscients que les persones estem constituïdes i influenciades per una infinitat de variables de desigualtat o de categorització social que travessen les vides, els cossos i les experiències”. Per aquest motiu, el text també fa referència a “la ceguesa de gènere que ens imposa un binarisme i que no té en compte les experiències, realitats i necessitats de més de la meitat de la població”.
 
Així doncs, afegeix, “les dones estem sobrerepresentades en feines i sectors precaris i d’ínfima remuneració econòmica, tot i que, com vam poder comprovar durant la pandèmia, són feines essencials per a la reproducció de la vida. Després de la jornada laboral, les dones ens afrontem a una segona jornada a la llar, on ens hem de fer càrrec de la majoria de les tasques de neteja, de cures, de comprar, de cuinar...”
 
El manifest ha finalitzat amb una apel·lació “a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa, més igualitària i més lliure”.
Els actes amb motiu d’aquesta jornada continuen avui amb la Marxa Lila que començarà a les 17 hores al complex esportiu municipal de Can Casablanques.
 
Podeu consultar la resta de la programació en aquest enllaç.
També podeu llegir el manifest íntegre en format pdf, relacionat en aquesta notícia.
 
La “Dona del Neolític” ja llueix al parc de les Morisques
 
Coincidint amb el 8 de març, l'escultura de la 'Dona del Neolític', una representació de la dona prehistòrica de més de dos metres d'alçada elaborada en bronze i obra de l'artista local Jaume Cases, torna al Parc de les Morisques. L'escultura ha canviat d'ubicació, abans estava a la part superior del parc i ara la trobareu a l'entrada.