Esports
Aprovat el projecte executiu del Complex Esportiu de Sant Quirze del Vallès
La nova zona comptarà amb dues piscines climatitzades, zona wellness i un solàrium exterior
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aprovat el projecte executiu i la direcció d’obres de la que serà la primera fase de la nova zona esportiva que abasta prop de 7.000 m2. Amb dues piscines climatitzades, una d'elles de més de 500 m2 i 8 carrils, una zona de wellness i un solàrium exterior, el nou edifici permetrà realitzar esport de manera òptima als prop de 3.000 usuaris actuals.
Segons l’Alcaldessa, Elisabeth Oliveras, “Sant Quirze té moltíssimes veïnes i veïns que estimen l’esport, que s’hi dediquen, però les instal·lacions fa molts i molts anys que s’haurien d’haver renovat, perquè les actuals són velles, ineficients, amb elevats costos de consum i un impacte en el clima terrible, i això avui és una prioritat”.
Zona fitness
Les noves instal·lacions compten amb sala de fitness i 3 sales d’activitats dirigides, una de les quals es destinarà a l’spinning. També comptarà amb pistes de paddle, i vestuaris totalment nous dins del mateix edifici per a col·lectius diferenciats. Un dels trets més destacats d'aquest complex esportiu és que està dissenyat amb la màxima eficiència energètica, ja que podria arribar a estalviar 200.000 € cada any en manteniment gràcies a sistemes d’energia fotovoltaica i aerotèrmia.
A l’exterior, el complex comptarà amb un solàrium de 400 m2 i 3 pistes de paddle, tot mantenint l’actual piscina d’estiu. La zona d’actuació del projecte, té una superfície de 6.950m2 i es preveu l’accés principal des del bosquet d’Arraona.
Primera fase
L’obra resultant d’aquest projecte es preveu que tingui un cost de fins a 11,5 milions d’euros, una mica més de la meitat del que serà tot el Complex, de 20 milions. Aquesta primera fase es completarà amb d’altres fins a definir la nova zona esportiva municipal en la seva totalitat, amb unes dimensions de 10.240 m2 per ampliar els espais destinat a entitats. L’Ajuntament preveu finançar les obres amb fons públics europeus, de la Diputació de Barcelona o de la Generalitat de Catalunya. Les obres podrien començar en un màxim de dos anys.