Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Assumpció Montserrat, Premi Dona 2023

La distinció nacional ha estat enguany per l’associació Hèlia i la internacional per Mujeres de asfalto


Assumpció Montserrat, Premi Dona 2023

La santquirzenca Assumpció Montserrat ha estat guardonada amb el Premi Dona 2023. El reconeixement es va lliurar divendres en el marc de l’acte institucional que es va celebrar a La Patronal. La sala es va omplir per reconèixer aquesta dona que es caracteritza per la seva empenta, voluntat d’ajudar els altres i implicació i compromís. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va ser l’encarregada de lliurar-li el premi, un fermall de l’Anna Panyella. Una visible emocionada Assumpció va donar pas a les paraules de la seva neta, la Carlota, qui va descriure la seva trajectòria com a mare, àvia, besàvia i, sobretot, com a dona empoderada.

Durant l’acte també es van reconèixer dues distincions. La distinció nacional va ser per l’Associació Hèlia. La seva presidenta, Montserrat Vilà, va recollir el reconeixement, de la mà de la regidora de Drets Civils i de Gènere, Maria Domingo. Hèlia és una associació sense afany de lucre, formada des de 2008 per voluntàries  professionals que ofereixen suport a les dones supervivents de la violència masclista, fins la plena recuperació i empoderament, treballant en xarxa per la cobertura de les seves necessitats, des de la perspectiva feminista, interseccional i de drets humans. 
 
La distinció internacional va recaure en Mujeres d’Asfalto. Aquesta entitat, amb seu a Equador, treballa en la creació d’espais de construcció i deconstrucció feminista on els drets humans de les dones i la seva implantació siguin exigits des de la incidència efectiva, amb eines d’innovació política i comunitària.
Van recollir el guardó Laura Roger i Mercè Martí, com a integrants de la comissió del Premi.
 
L’acte va cloure amb unes paraules de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, qui va remarcar la tasca que desenvolupen tant la Premi Dona, amb el seu contacte en la vida participativa al poble, així com el seu carisma i importància a nivell personal amb la seva família, com les dues entitats reconegudes amb les distincions.
 
Seguidament, va tenir lloc el concert de Beth Rodergas, qui va presentar els temes del seu darrer disc, “Origen”.
 
A continuació, la sala Salut Pastor va acollir el tradicional Sopar entre Dones. Un centenar de dones de diversos àmbits del municipi van assistir a la trobada, per compartir conversa i celebrar el Dia Internacional de les Dones. Les va acompanyar el bon humor de l’espectacle d’Improshow.
 
Podeu veure les fotografies de l’acte en aquest enllaç.