Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

El Consell de Poble posa sobre la taula el Pla de Mobilitat Sostenible

La sessió, celebrada ahir, va servir perquè les persones integrants poguessin conèixer a fons el document aprovat pel Ple


El Consell de Poble posa sobre la taula el Pla de Mobilitat Sostenible

Una trentena de persones van participar ahir en una nova sessió del Consell de Poble a la sala Salut Pastor de la Patronal. Una trobada que va posar sobre la taula el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. L’empresa responsable del seu disseny va presentar les principals actuacions que inclou el document i que, en termes generals, té com a objectiu millorar la salut pública i crear espais de mobilitat preferent per a vianants i bicicletes.

El Pla, aprovat al passat ple de març, es troba actualment en fase de publicació al BOPB i, seguidament es sotmetrà a un termini de 45 dies hàbils d’al·legacions. El document estableix un total de 48 actuacions, 29 de les quals van sorgir d’un procés participatiu. Amb un cost estimat de 8.600.000 €, el document pretén millorar la qualitat de vida de la ciutadania i afavorir les condicions de mobilitat a peu, augmentar l’ús de la bicicleta,  millorar la presència del transport públic i racionalitzar l’ús del transport privat per tal de mitigar els nivells de contaminació provocada pel trànsit.
 
Finalitzada l’exposició, els consellers i conselleres van poder plantejar preguntes i dubtes. En la mateixa línia, es va acordar que properament i en el marc d’una reunió, es valorarien les actuacions i es farien aportacions i propostes per valorar-les tècnicament amb el personal municipal.
 
Així mateix, l’Ajuntament es va comprometre a fer arribar a les persones integrants del Consell tots els plans aprovats i aquells que es troben en procés d’elaboració, per tal que puguin sol·licitar una futura possible presentació.