Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Els drets de les dones i l'eradicació de l'ablació centren una xerrada al CC Can Feliu

L'acte va estar organitzat pel Grup Cultural de la Dona Caterina Albert


Els drets de les dones i l'eradicació de l'ablació centren una xerrada al CC Can Feliu

 Vetllar pels drets de les dones i nenes africanes, en el seu país d'origen i també des de Catalunya, en el cas que les famílies visquin aquí, és l'objectiu principal pel que fan front comú tant des del Grup Regional d'Atenció a la Víctima cos de Mossos d'Esquadra, i Acció Solidària Vallès, que des de fa temps treballa un projecte específic al Senegal contra l'ablació femenina.

Aquest projecte va ser el tema central d'una xerrada organitzada pel Grup Cultural de la Dona Caterina Albert, que va tenir lloc dimecres 15 de juny al Centre Cívic Can Feliu.
L'acte va comptar amb una ponència a càrrec d'una caporal dels Mossos d'Esquadra responsable del projecte contra la mutilació genital femenina i del responsable del projecte prou ablacions de la oenagé Acció solidària Vallès, Enric Alloza.
En alguns casos, el risc de patir una ablació es dóna quan nenes de les comunitats practicants  que viuen a Catalunya fan un viatge al país d'origen de la seva família. La tasca dels Mossos d'Esquadra és prevenir-ho i garantir que els pares es comprometin a no practicar la mutilació durant el viatge i assumeixin una visita al pediatra a la tornada.
El treball d'Acció Solidària Vallès, que ja fa anys que desenvolupa diferents projectes de cooperació amb el Senegal, es centra en el terreny i en la comunicació directe amb les comunitats practicants per explicar els efectes perjudicials de l'ablació. Fins al moment, la oenagé ha aconseguit que el poble de Thiobon signi un acord per eradicar aquesta pràctica que vulnera els drets de les dones, el primer pas d'un camí molt llarg que vol eradicar totalment la mutilació genital de les dones i nenes.
Segons l'Organització Mundial de la Salut, 3 milions de nens corren perill de patir alguna mutilació genital, i segons UNICEF, 140 milions de dones han estat ja víctimes d'aquesta pràctica arreu del món.
Podeu trobar més informació relacionada amb el projecte en el següent enllaç: www.prouablacions.cat