Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Arcadi Oliveres imparteix la conferència "El dret a la llibertat" davant de més d'una trentena d'assistents

Oliveres va fer una brillant reflexió sobre la manca de llibertat que existeix a la nostra societat sobretot a nivell polític i econòmic.


Arcadi Oliveres imparteix la conferència "El dret a la llibertat" davant de més d'una trentena d'assistents

L’entitat solidària local Ateneu del Món, amb la col·laboració de la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Sant Quirze, va organitzar ahir dimecres la xerrada “El dret a la llibertat”. La conferència va anar a càrrec d’Arcadi Oliveres, economista català i president de l’entitat “Justícia i Pau”.
Oliveres va fer una brillant reflexió sobre la manca de llibertat que existeix a la nostra societat sobretot a nivell polític i econòmic. El ponent va assegurar que hi ha mancances a la nostra democràcia i s’observa en el fet que, a Europa, el Parlament Europeu no té poder per fer lleis. També va afirmar que existeix un enorme control social sobre les persones que ens fa no ser lliures i “això és un greu atemptat a la llibertat política”. Per altra banda, i pel que fa a la llibertat a nivell econòmic, Oliveres va apuntar el fet que les persones difícilment poden exercir el seu dret a la llibertat si no tenen cobertes les seves necessitats bàsiques com menjar o el dret a l’habitatge.

Arcadi Oliveres és expert en les relacions entre els països del nord i del sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa. Imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians i en diverses publicacions solidàries. També participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.

L’acte, que va ser seguit per més d’una trentena d’assistents, va començar a les 19:15 hores a la sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu. L’entrada era lliure i gratuïta.

L'Ateneu del Món organitza el primer premi literari de “Contes Solidaris”

L’entitat solidària local Ateneu del Món està organitzant el primer premi literari de “Contes Solidaris” a Sant Quirze del Vallès. Recordem que les persones interessades en participar-hi, poden lliurar les seves creacions fins demà divendres, dia 30 d’abril, a la Biblioteca municipal.

Els premis es lliuraran en el marc de la Festa del Comerç Just i Solidari, en què participen totes les ONGs del municipi i que es realitzarà el 30 de maig al Parc de les Morisques.

Podeu llegir les bases del certamen als webs www.ateneudelmon.org i www.radiosantquirze.cat.