Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

L'actitud creativa, eina clau a l'hora de buscar feina

Una quinzena de persones van segueixen un taller per fomentar-la


L'actitud creativa, eina clau a l'hora de buscar feina

 La creativitat és un valor en alça a l'hora de buscar feina. Tant és així que el foment d'aquesta habilitat va centrar divendres 15 de juliol una de les sessions formatives endegades des del Servei a l'Ocupació de Sant Quirze del Vallès. Aquest taller sobre Creativitat i Innovació va comptar amb la participació d'una quinzena de persones inscrites a la borsa de treball i els va permetre posar en pràctica diferents maneres per potenciar la imaginació, tant a nivell professional com personal.

D'entrada, la conductora del taller va proposar als assistents fer un avió, donant llibertat absoluta. El resultat d'aquest exercici va sorprendre per la varietat de models, en dibuix i en tres dimensions, i per les moltes interpretacions que d'un mateix concepte es poden arribar a crear partint de la pròpia creativitat i innovació.
Amb això, la ponent va voler demostrar que la creativitat no té perquè estar limitada als departaments d'I+D de les empreses. Més enllà d'això, tothom pot ser creatiu en el seu lloc de treball i també en la vida personal.
Tot seguit, la docent va voler mostrar a cadascú el seu propi potencial mitjançant diferents exercicis pràctics i teòrics i va explicar tècniques per fomentar la creativitat tant a nivell individual com en equips de treball. Una d'elles és la pluja d'idees, també coneguda com a brainstorming, una manera de deixar anar la imaginació i crear de manera cooperativa.
Finalment, es va destacar la importància de creure en un mateix a l'hora de defensar les idees. L'autoestima és, doncs, una de les qualitats que cal enfortir per tal de poder defensar les nostres idees i generar innovació.
Aquesta sessió s'emmarca en les activitats que s'organitzen periòdicament des del Centre de Desenvolupament Econòmic Masia de Can Barra