Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obres

Avancen a bon ritme les obres d’enderroc de Cobega

La transformació permetrà millorar la via principal d’accés al municipi,


Avancen a bon ritme les obres d’enderroc de Cobega

 Els treballs d’enderroc de l’empresa Cobega SA, ubicada al polígon de Can Casablanques, avancen a bon ritme. Des que van iniciar-se les obres el passat 21 de març, l’evolució de l’enderroc d’aquesta nau industral de més de 60.000 m2 ha anat sobre el ritme previst. En aquests moments ja s’ha iniciat la retirada del fibrociment, amb la qual cosa el volum d’edifici enderrocat és ja considerable.

La transformació d’aquest espai suposarà una millora per a la ciutadania. Durant molts anys aquestes instal•lacions han estat la seu de Cobega i la planta de Coca Cola. Una empresa que ha portat el nom de San tQuirze arreu, donant a conèixer la seva activitat i, per extensió, posant al mapa el municipi.
Ara, amb l’aposta de transformació de Can Casablanques, aquest espai passarà de ser una zona desaprofitada a un model i exemple de parc empresarial modern i innovador, on s’hi podran ubicar empreses i també serveis, com ara un hotel i una benzinera-àrea de serveis de concessió municipal a peu d’autopista.
Aquest projecte també contempla dotar l’espai de 200 habitatges, el 40% dels quals seran protegits i concertats i se situaran a l’av. d’Egara.
D’altra banda, la transformació permetrà millorar la via principal d’accés al municipi, l’av. d’Egara, doncs la instal•lació d’equipament residencial i de comerç dotarà la zona d’una imatge renovada, adient a les característiques que requereix el model de municipi i l’entrada principal al mateix.
Amb el desenvolupament d’aquesta transformació urbana, i gràcies a l’aprofitament mig conveniat, l’Ajuntament estarà en disposició d’ingressar una quantitat propera als 7 milions d’euros. Aquest import servirà per al projecte de soterrament de les línies d’alta tensió.
En definitiva, amb l’enderrocament s’inicia un projecte que transformarà aquesta zona desaprofitada per la ciutadania en un bon exemple empresarial, d’habitatge i de zones verdes.