Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Marxar de vacances amb seguretat

Consells de la Policia Local per minimitzar el risc d'incidents


Marxar de vacances amb seguretat
A l'hora de marxar de vacances, i  molt especialment si ho fem de manera perllongada, és important seguir una sèrie de consells que ha elaborat la Policia Local de Sant Quirze i que poden ser molt útils a l'hora de dissuadir els lladres.
El primer i més important i, de fet, és important fer-ho en qualsevol absència, és tancar el pany de la porta amb la clau. També és important protegir els accessos exteriors amb reixes, portes reforçades o blindades i tancar bé els garatges, a més de no oblidar les claus posades al vehicle.
Discreció
Si marxem de vacances, és bo no difondre que marxeu de casa i tampoc és bo deixar un missatge al contestador explicant-ho.
Si la nostra absència és de molts dies, val la pena fer veure que hi ha algú a casa. Per aconseguir-ho fàcilment podem deixar la persiana a mitges si disposem de reixa o bé instal·lar un temporitzador automàtic de llums, ràdio o televisió.
Altres mesures interessants i fàcils d'adoptar són demanar a algú que ens reculli el correu de la bústia per evitar que s'acumuli o deixar roba estesa. D'altres són elaborar un inventari d'objectes amb números de sèrie, marques i models o no obrir a desconeguts i demanar la identificació al personal de companyies subministradores.
Col·laboració ciutadana
Avisar en cas de sospita també és important per evitar robatoris al veïnat. Així, si us adoneu de la presència de persones al·lienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu a la policia al 112 o directament a la Policia Local al 937216868. De la mateixa manera és important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitós pels voltants.
A nivell de precaucions, la policia també aconsella no entrar al nostre domicili si sembla que algú hi ha entrat. Si finalment heu estat víctimes d'un fet delictiu, podeu denunciar-lo tant a la Policia Local com als Mossos d'Esquadra.
La col·laboració ciutadana és molt important per prevenir o per evitar delictes.