Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Consells de salut per combatre les temperatures extremes

Segueix activada l'alerta per onada de calor


 Consells de salut per combatre les  temperatures extremes
É molt recomanable tenir presents alguns consells per combatre la calor d'una manera saludable. 
Les temperatures extremes produeixen una pèrdua de líquids i de sals minerals que poden provocar deshidratació i esgotament a més d’agreujar una malaltia crònica. Si aquesta situació es perllonga, es pot patir un cop de calor, situació que pot ser greu. Alguns dels símptomes són: temperatura molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, somnolència i fins i tot convulsions i pèrdua del coneixement.
Cop de calor
Davant d’un cop de calor, traslladeu a la persona a un indret més fresc, doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, i aviseu urgentment els serveis sanitaris (061).
Per evitar els cops de calor és important no sortir a les hores del migdia. Si no ho podem evitar, cal protegir-se amb una gorra o barret i procurar caminar per l'ombra així com descansar en llocs frescos. Altres mesures a tenir en compte són reduir les activitats físiques intenses i evitar practicar-les a les hores de més calor. Alhora, és beneficiós augmentar la ingesta de líquids com aigua i sucs i fer-ho de manera sistemàtica, fins i tot si no tenim set. Per sentir-nos més alleujats, és millor emprar roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada. 
Mantenir la temperatura fresca a casa també ens ajudarà a suportar les altes temperatures exteriors. Per aconseguir-ho hem de tancar les persianes de les finestres durant les hores de sol i obrir de nou, al vespre, per refrescar l'habitatge.