Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Èxit del projecte Horts Intergeneracionals

L'Ajuntament cerca voluntaris per donar continuïtat a la iniciativa i estendre-la a dues escoles més


Èxit del projecte Horts Intergeneracionals

 Durant aquest curs escolar quatre persones en edat de jubilació de Sant Quirze i de Rubí han participat al projecte dels horts escolars intergeneracionals a les escoles Pilarín Bayés i Taula Rodona.  Aquest és un projecte iniciat el curs 2010-2011 i que ha tingut el seguiment per part de les comissions de l’Hort dels dos centres i de les regidories d’Educació i Benestar Social-Gent Gran. 

Experiència enriquidora
L’èxit d’aquesta iniciativa fa que tant des dels centres com des de l’Ajuntament s’aposti per la continuïtat d’aquest projecte amb la intenció de fer-lo arribar a d'altres escoles del municipi.
Segons els participants, ha estat una experiència enriquidora tant per als nens i nenes que han pogut aprendre aspectes molt interessants d’un hort com per als voluntaris que han pogut sentir-se realitzats i estimats en un entorn diferent a l’habitual.
Continuïtat i impuls
Enguany, l'Ajuntament té la voluntat d'afavorir i garantir la continuïtat d’aquet projecte en les escoles Taula Rodona i Pilarin Bayés, i començar-lo a les escoles Lola Anglada i el Turonet.  L'objectiu principal és fomentar l'adquisició de nous aprenentatges en el marc educatiu mitjançant noves formes d'ensenyar i aprendre, una possibilitat real que ofereix aquest projecte per la seva singularitat. De fet, un dels valors importants de l'experiència és la interrelació i convivència entre les persones grans i els nens i nenes, així com l'intercanvi de coneixements.
Voluntaris/es
Per poder impulsar el projecte a les dues noves escoles, l'Ajuntament cerca voluntaris que sàpiguen fer un hort o que els agradin les plantes i vulguin passar una bona estona en companyia dels més petits explicant i mostrant els seus coneixements. 
Les persones interessades poden trucar al telèfon 937216800 i demanar pel servei de Benestar Social o bé pel Servei d'Educació.