Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Precaucions enfront l'onada de calor

Protecció civil demana a la ciutadania prendre precaucions davant les altes temperatures que afecten aquests dies Catalunya


Precaucions enfront l'onada de calor

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del procediment especial pla d'actuació del Pla de protecció civil de Catalunya per Onada de Calor, atès la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya per la previsió marcada pel risc de calor, que afecta Catalunya des d'ahir i que s'allargarà, previsiblement, fins el proper dilluns.

Aquesta activació s'ha pres durant la reunió del Comitè de Seguiment de l'INFOCAT i pel risc de calor que ha tingut lloc, aquest matí, a les instal.lacions del CECAT. La reunió del Comitè ha estat presidida pel Director General de Protecció Civil, Manel pardo. També han assistit representats de Salut Públic, del SEM, del Servei Metereològic de Catalunya, de la Creu Roja, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra i personal tècnic de la Direcció General de Protecció Civil.

La comarca del Vallès Occidental pot veure`s afectada amb més probabilitat, entre d'altres.

En l'àmbit sanitari, Salut Pública, un cop activat el PROCICAT per Onada de Calor, ha activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor. D'altra banda, el SEM ha reforcat el seu Centre Coordinat per donar resposta a un possible augment de la demanda de la població per temes relacionats amb la calor. A través del 012 i del 112 es podran rebre els consells sanitaris pertinents en casos d'afectació per calor. Al web del Departament de Salut també podeu trobar recomanacions: www.gencat.cat i buscant l'apartat de Canal Salut i de Gent Gran.