Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Síndic de Greuges signen un conveni per impulsar la defensa dels drets en l’àmbit local

El conveni estableix que el Síndic ha d’oferir a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació en el municipi


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el Síndic de Greuges signen un conveni per impulsar la defensa dels drets en l’àmbit local

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Montserrat Mundi, i el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat un conveni de col·laboració per tal d’oferir una millor atenció als habitants de Sant Quirze en la defensa dels seus drets en l’àmbit local. Les dues institucions acorden, en el marc del conveni, donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals.

El conveni estableix que el Síndic ha d’oferir a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació en el municipi. Aquesta actuació es concretarà, d’una banda, en la tramesa a l’Ajuntament d’un informe anual que reculli la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i d’entitats de Sant Quirze del Vallès que s’hagin atès al Síndic. D’altra banda, el Síndic també podrà assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat.

L’Ajuntament, amb l’acord previ amb el Síndic, també crearà sistemes per divulgar la figura del Síndic, com ara editar fullets sobre les diferents vies d’accés a la institució perquè la població de Sant Quirze en sigui coneixedora. A més, l’Ajuntament inclourà l’enllaç del Síndic al seu web.

El conveni també inclou els diversos procediments que el ciutadà pot utilitzar per presentar una queixa al Síndic: de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; per telèfon, trucant al 900 124 124; per correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat; per fax al 933 013 187; pel web www.sindic.cat; lliurant-la al personal del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi; o per mitjà dels impresos i sobres de franqueig pagat que estaran a l’abast dels habitants de la població en un lloc visible de les dependències municipals.

Aquest és el quinzè  conveni d’aquestes característiques que signa el Síndic amb un municipi. Els anteriors van ser amb els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Castellar del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Cubelles, Cardedeu, Sant Pere de Ribes, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Matadepera, Esparreguera, Tàrrega, Torelló, Roses i Sant Andreu de Llavaneres. El Síndic de greuges té establert també un conveni especial de col·laboració amb el Consell General de la Vall d’Aran.

L’any 2010, el Sindic de Greuges de Catalunya va rebre 25 queixes i 23 consultes d’habitants de Sant Quirze.