Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

L'AVAN promou aquest diumenge el coneixement de l'Alzheimer al parc de les Morisques

La jornada tindrà lloc el diumenge dia 18 de setembre


L'AVAN promou aquest diumenge el coneixement de l'Alzheimer al parc de les Morisques

 L’Alzheimer, una de les malalties que es considera per molts professionals sanitaris com l’epidèmia del segle XXI, centrarà aquest diumenge 18 de setembre bona part de l’activitat al parc de les Morisques.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial dedicat a aquesta malaltia el proper 21 de desembre, l’Associació AVAN Amics de la Neurologia amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze han organitzat el diumenge 18 de setembre una jornada que té com a principal objectiu donar informació sobre aquesta malaltia i sensibilitzar la ciutadania. 
Actualment a l’estat espanyol hi ha 700.000 persones que pateixen aquesta dolència que és la causa més freqüent de dependència, invalidesa i mortalitat de la gent gran.
L’evident relació entre l’edat i l’increment de les malalties de tipus mental fa que es prevegi que el número d’afectats d’Alzheimer es dupliqui l’any 2020 i es tripliqui al 2050.
L’associació AVAN, amb seu a Sant Quirze, dóna un cop de mà a les famílies i ofereix diferents serveis per alentir el procés degeneratiu, a banda de la necessària formació per poder conviure amb la malaltia.
Les persones que s’apropin al parc de les Morisques aquest diumenge podran informar-se en un estand específic de l’associació i els nens i nenes podran gaudir de contes i d’una xocolatada. Les activitats començaran a les 12 del migdia i s’allargaran fins dos quarts de tres de la tarda.
Cal destacar també que el mateix dia de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer, el dia 21 de setembre, el centre cívic Can Feliu acollirà la projecció de la pel•lícula Bicicleta-cullera-poma de Pascual Maragall. L’acte és obert a tota la població i començarà a les 6 de la tarda.