Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Una exposició recorre l'experiència de les dones en la història contemporània de Catalunya

La mostra es pot veure fins al 27 de setembre al Centre d'Informació i Recursos per a Dones


Una exposició recorre l'experiència de les dones en la història contemporània de Catalunya

 La responsable de l'exposició "La lluita per l'oportunitat de viure" que es pot visitar fins al 27 de setembre al Centre d'Informació i Recursos per a Dones de Sant Quirze va oferir dijous 15 de setembre a les 7 del vespre, una xerrada oberta a tothom al Centre d'Informació i Recursos per a Dones.Aquesta exposició està organitzada conjuntament per l'Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, i principalment reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. 

Les persones que s'apropin al Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones podran gaudir d'una exposició plantejada en 4 parts. La primera es centra en la segona república, etapa qualificada com una oportunitat, en la segona, titulada "Quan la vida perd Valor", la mostra repassa les vivències de dones a la Guerra Civil. Quan viure és sobreviure conforma la tercera part de la mostra, dedicada a l'època franquista. Finalment, l'exposició tanca amb Construint la democràcia.
La responsable de l'exposició, Isabel Soriano, és una historiadora que ha dedicat bona part de la seva vida a recuperar la memòria històrica de les dones.  Una de les activitats més destacades d'aquesta autora de diversos llibres ha estat la recuperació de les obres de més de 300 dones amb obra publicada en català.
Més enllà d'això, Segura s'ha deixat encisar per dues ciutats: l'Havana  Barcelona, llocs on l'autora ha produït dues de les seves obres més destacades com són La guia de mujeres de Barcelona, que recorre l'experiència vivencial femenina des de l'època romana fins a l'actualitat a la ciutat comtal, o Havana para mujeres, on descriu la memòria històrica del col•lectiu femení en aquest territori.