Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La presidenta de l’Institut Català de les Dones visita el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones de Sant Quirze del Vallès

L’equipament es va posar en marxa el passat mes de març


La presidenta de l’Institut Català de les Dones visita el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones de Sant Quirze del Vallès

 La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha visitat el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones de Sant Quirze del Vallès. L’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, ha estat l’encarregada de rebre-la oficialment, acompanyada per la regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, el regidor Jaume Cols, representants de les entitats Dones per Sant Quirze i Grup de dones Caterina Albert, i tècnics municipals que treballen en polítiques de gènere. 

L’equipament de Sant Quirze es va posar en marxa el mes de març d’enguany i ara la visita de Gatell ha servit perquè tant entitats com tècnics intercanviessin impressions i parlessin del present i el futur en temes d’igualtat de gènere.
De fet, tal i com ha apuntat Gatell, en aquests moments es treballa en la valoració de les polítiques que s’han dut a terme en aquest àmbit en els darrers anys, de manera que aquest anàlisi serveixi per idear un nou Pla d’Igualtat, adaptat a les necessitats de la societat actual. En la mateixa línia, tant l’alcaldessa, Montserrat Mundi, com la regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, han agraït la visita de Gatell, destacant el bon funcionament de l’equipament municipal i les activitats que s’hi desenvolupen.  
La visita ha servit per mostrar a la Presidenta les instal•lacions del nou centre, ubicat a l’avinguda del Vallès i dividit en diverses sales, en funció de les activitats que s’hi desenvolupen.
El Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CMIRD) és el Centre Municipal d'Informació i Recursos per a Dones que ofereix l'Ajuntament dins del Pla d'Igualtat entre Dones i Homes. 
L'objectiu del CMIRD és contribuir a eliminar les desigualtat i discriminacions vers les dones al municipi. 
Entre els serveis que ofereix destaca el d’informació i atenció a les dones, atenció psicològica individual i grupal, assessorament jurídic i atenció psicològica a infants i joves menors de 18 anys. També ofereix tallers i activitats orientats a promocionar els drets de les dones i fomentar la seva participació en diferents àmbits.