Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Dos incendis cremen menys de mitja hectàrea cadascun aquesta setmana a Sant Quirze

Els focs van afectar principalment la vegetació de sotabosc


Dos incendis cremen menys de mitja hectàrea cadascun aquesta setmana a Sant Quirze

 Dos incendis s’han produït a Sant Quirze aquesta setmana, els dies 21 i 22 de setembre. El primer, va afectar la zona de can Caber i va cremar un total de 3.900 metres quadrats de zona forestal. El foc va ser extingit pels Bombers de la Generalitat. Per la seva banda, l’incendi del 22 de setembre es va produir a la zona de Sant Feliuet de Vilamilans i es va cremar 2.300 metres quadrats de bosc de pi i alzina. Per a la seva extinció hi van participar 5 dotacions dels bombers així com la col·laboració dels Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Policia Local (Sant Quirze i Rubí) i ADF de Sant Cugat.

Aquests focs van afectar principalment la vegetació de sotabosc sense arribar a calcinar les capçades dels arbres, principalment pins de gran alçada. El dia després dels incendis els serveis tècnics municipals van inspeccionar les zones afectades per verificar l’estat d’extinció dels focs i en ambdós casos es va tornar a sol·licitar l’actuació dels Bombers per remullar les zones afectades i així evitar possibles revifades.
Recordem que  segueix activada la campanya de prenvenció d'incendis, que habitualment clou el 15 de setembre, degut a les altes temperatures i la manca de pluja.