Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Alumnat de l’IES Sant Quirze guanya una borsa d'estudis per millorar l'aprenentatge d'idiomes al Canadà

El premi és el resultat d'un treball sobre Catalunya i el Quebec


Alumnat de l’IES Sant Quirze guanya una borsa d'estudis per millorar l'aprenentatge d'idiomes al Canadà

 Més d'una trentena d'alumnes de l'Institut de Sant Quirze han començat el curs 2011-2012 al Canadà gràcies a una borsa d'estudis de la convocatòria Aprenentatge Actiu d'Idiomes 2011 promoguda pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes, de tercer i quart d'ESO, s'han desplaçat a Montréal del 9 al 25 de setembre juntament amb els tres professors que han coordinat pedagògicament el projecte, docents de les matèries de francès, ciències experimentals i matemàtiques. 

El treball guardonat es centrava en comparar, trobar similituds i particularitats entre el Quebec i Catalunya, dues nacions sense estat però amb cultura i institucions pròpies on la tecnologia i la ciència són factors clau per al seu desenvolupament econòmic. Els i les alumnes van produir una pàgina web bilingüe en francès i català amb continguts multimèdia centrats en camps diversos com ara la societat, la llengua o la biotecnologia. 
Québec és una província de parla francesa del Canadà amb una població similar a la de Catalunya, uns 7,5 milions de persones, però amb una superfície 52 vegades més gran. L'experiència dels nois i noies en la producció d'aquest projecte ha estat molt enriquidora tant durant el curs com durant l'estada al Canadà, on han pogut fer una immersió en la cultura i la llengua del país, fent enquestes i classes de francès a la Universitat de Québec. La delegació quirzetenca també ha pogut gaudir d'activitats culturals i lúdiques diverses a banda de conviure amb les famílies que els han acollit.
Per poder veure el projecte guardonat amb aquesta borsa d'estudis i desenvolupat per nois i noies de l'Institut Sant Quirze, podeu fer clic en el següent enllaç:

https://sites.google.com/site/catalognequebec/