Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les Fonts viu intensament la seva Festa Major

Múltiples activitats omplen els espais on destaca l'alta participació de la ciutadania


Les Fonts viu intensament la seva Festa Major

Els veïns i veïnes han participat activament en la Festa Major del nucli de Les Fonts. Els actes van començar divendres a la tarda amb una xocolatada infantil a la pista coberta del poliesportiu municipal. A continuació l'activitat festiva es va traslladar al vestíbul del Centre Cívic Torre Julià, on es va inaugurar l’exposició de treballs de vidre realitzats per l’alumnat de l’Escola Municipal d’Adults L’Olivera. Mitja hora més tard, a la sala d’actes del mateix Centre Cívic Torre Julià, es va dur a terme la Recepció Institucional per donar la benvinguda a la Festa Major del barri.

 

L'acte institucional va comptar amb la intervenció del tinent d'Alcalde de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Terrassa i regidor del districte, Alfredo Vega, i de l’alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, que van fer èmfasi en la cohesió que hi ha al barri de les Fonts, on hi ha una vida social intensa i activa.
La Festa va continuar a dos quarts de deu la nit amb el ball de diables a càrrec dels Diables de Sant Quirze. La vetllada va cloure amb el concert de grups de música de les Fonts a la pista coberta del poliesportiu municipal.
El matí de dissabte, els nens i nenes van poder participar en el concurs infantil de dibuix i amb diversos jocs d'arreu del món. L'esport també va ser protagonista destacat de la jornada amb diferents competicions de tennis taula i futbol.
Nova font
Al migdia es va recuperar una nova Font per al barri, la font de la Mina, ubicada a la rambla de les Fonts i tot seguit es va poder gaudir d'una sardinada popular a la plaça de Manel Mañas.
La cursa popular va ser una de les activitats estrella de la tarda i hi van participar prop d'una vuitantena de persones. Jordi Mateu va ser el primer en creuar la meta de la cursa de 4.000 metres amb poc més de 13 minuts.
Paral·lelament, la torre Julià acollia la IV Trobada de puntaires de les Fonts. Els infants van poder seguir l'espectacle de la companyia Cesc Serrat Qui vulgui escoltar. A la nit la pista coberta del poliesportiu acollia dos espectacles, el monòleg Catacrack i l'actuació estel·lar de la Toñi.
Benedicció de gegants
Diumenge diverses competicions de petanca, dominó i escacs van obrir la jornada que va continuar amb una cercavila de la Colla de Gegants de les Fonts, que van beneïr dos nous gegants,  acompanyats de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze. Els infants van poder gaudir també al matí d'una Gimcana infantil. Les paelles van omplir la pista del poliesportiu amb la tradicional demostració gastronòmica d'aquest plat. Tot seguit, els i les assistents van poder veure una exhibició de balls diversos, com ara bollywood, balls de saló, jazz i molts d'altres estils, que després van convertir-se en tallers on hi va poder participar tothom.
El final de Festa el va donar el castell de focs des del pont nou, tot i que el programa inclou també una excursió matinal el dimecres 12 d'octubre pels voltants de les Fonts. La sortida serà des de la parròquia del Roser a les 9 del matí i es preveu que la tornada sigui a la una del migdia. A la tarda, també es podrà seguir una exhibició de patinatge artístic a les 18 hores a la pista coberta del poliesportiu.