Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Societat Coral Il·lustració Artística celebra els 110 anys d'existència amb un concert

L'acte comptarà amb la presència d'antics cantaires i directors d'aquesta coral centenària


La Societat Coral Il·lustració Artística celebra els 110 anys d'existència amb un concert

 L'any 1901 es va fundar a Sant Quirze la Societat Coral Il·lustració Agrícola, una formació que inicialment estava formada per homes i que l'any 1902 va inaugurar el seu estendard. L'entitat va mantenir una activitat interrompuda fins l'any 1912, en què es disolgué. Als anys 20, les típiques caramelles van iniciar de nou un període d'alta activitat del cor fins a l'any 1936, quan comença la Guerra Civil.

No és fins l'any 1953 que la Societat Coral reprèn l'activitat, moment en que també canvia el mot Agrícola per Artística, formant el nom pel que és coneguda actualment: Societat Coral Il·lustració Artística.
Al llarg dels anys la coral ha comptat amb la participació de molts i moltes cantaires de Sant Quirze, que han estat sota la batuta de diferents directors i directores.
Celebració 110 anys
L'acte de diumenge espera aglutinar una mostra important de totes les persones que, d'una manera o altre, han contribuït a que aquesta coral arribi avui als 110 anys de vida.
El concert de celebració dels 110 anys es farà diumenge 16 d'octubre a la sala nova de la Patronal i començarà a les 6 de la tarda.
El programa constarà de dues parts, una primera que inclourà el repertori actual sota la direcció de Lourdes García, i una segona part que repassarà el repertori històric dirigit per antics directors del cor.
Finalment, l'acte clourà amb un cant comú entre tots els cantaires, antics i actuals.