Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Activada l'alerta per inundacions a Catalunya

Tant des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat com des de l'Ajuntament es recomana extremar les precaucions en punts inundables


Activada l'alerta per inundacions a Catalunya

 La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) arran de l’actualització de l’avís de situació meteorològica de risc per pluges del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i les incidències provocades per les pluges.

Segons la previsió meteorològica, l’episodi de pluges intenses s’ha avançat al migdia amb especial afectació a les demarcacions de Barcelona i Girona. També es podran veure afectades, les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre. De cara a demà, les pluges seran menys extenses i a última hora de la tarda es concentraran al litoral i pre-litoral català.
D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya també manté l’avís de situació meteorològica de risc de l’Estat de la Mar per avui dijous i demà, divendres, a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Maresme i la Selva. En aquestes comarques, les onades poden a superar els 2,5 metres d’alçada (maregassa) i hi haurà mar de fons del sud-est.
Pel que fa a la previsió meteorològica per comarques, segons el SMC, a partir del migdia, es poden superar els 20 l/m2 en mitja hora a les comarques de l’Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Pla de l’Estany, Selva, Vallès occidental i Vallès Oriental. Amb menor Grau de probabilitat, també es poden veure afectades les comarques de l’Alt Camp, Anoia, Bages, baix Camp, baix Ebre, Baix Penedès, Berguedà, Conca de Barberà, Garrotxa, Montsià, Osona, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Tarragonès i Terra Alta.
Aquestes precipitacions, localment poden anar acompanyades de tempesta. A mesura que avanci l’episodi de pluges es podran donar acumulacions d’aigua entre els 50 i els 100 litres, sobretot al nor-est del país.
Tant des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat com des de l'Ajuntament es recomana extremar les precaucions en punts indundables i evitar l'accés a les zones properes al rius, rieres i guals, així com fer seguiment de les informacions meteorológiques. També podeu accedir als consells de protecció a través d'aquest enllaç: Consells d'autoprotecció.