Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’equip de govern municipal aprova un nou protocol per a l’abordatge de la violència masclista

L’objectiu d’aquesta revisió és una constant millora del circuit d’actuació per a la prevenció, detecció, atenció i recuperació integral de les dones i els infants que han patit o pateixen violència masclista


L’equip de govern municipal aprova un nou protocol per a l’abordatge de la violència masclista

 En el marc del mes contra la violència masclista, l’equip de govern municipal ha fet una aposta important pel suport i coordinació municipal en l’àmbit de la igualtat i en concret en el treball contra la violència vers les dones. En aquesta línia, la Junta de Govern Local ha aprovat un nou Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a Sant Quirze del Vallès. Es tracta de la revisió del protocol aprovat el 2008, que ha esdevingut necessari davant  l’ampliació del circuit amb nous serveis implicats en algun moment del procés d’atenció i recuperació de la dona en situació de violència i dels seus fills, i que comporta una revisió dels canals de coordinació interdepartamental. Els agents implicats són els cossos de seguretat –Policia Local i Mossos d’Esquadra-, el Centre Municipal d’Informació i Recursos per a Dones –Servei d’Igualtat-, els Serveis socials, els Serveis sanitaris, el Col•legi d’Advocats de Sabadell, el Servei d’Educació, Servei de Joventut, Promoció econòmica, i les entitats del municipi que vulguin desenvolupar accions de suport per fer front a la violència masclista al municipi. 

Segons la Regidora d’Igualtat, Sílvia Peralta, l’objectiu d’aquesta revisió és una constant millora del circuit d’actuació per a la prevenció, detecció, atenció i recuperació integral de les dones i els infants que han patit o pateixen violència masclista. El 25 de novembre es realitzarà la presentació pública d’aquest protocol al Centre Municipal de Recursos per a Dones.
El protocol s’ha elaborat en base a la legislació actual existent, destacant la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, d’àmbit autonòmic, i tenint en compte altres protocols existents com el Protocol per a l'abordatge de la violència masclista en l'àmbit de la salut a Catalunya, el Protocol de prevenció de la Mutilació Genital Femenina o el Protocol marc de la Generalitat de Catalunya.