Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Obert el termini per acreditar les competències de professionals amb experiència laboral i sense formació en alguns àmbits

Les preinscripcions per participar-hi comencen el dia 8 de novembre


Obert el termini per acreditar les competències de professionals amb experiència laboral i sense formació en alguns àmbits
La Generalitat de Catalunya ha convocat un procés d'avaluació per aquelles persones que tinguin experiència laboral en algunes professions però que no hagin tingut una formació formal o oficial relacionada.
En aquesta convocatòria hi podran participar un màxim de 8118 persones i es farà l'acreditació en vuit àmbits diferents: dependència amb 6.218 places, educació infantil amb 500 places, trasllat sanitari amb 300 places, condicionament físic amb 500 places, hoteleria amb 100 places, automoció amb 100 places, biocides amb 100 places i aigua amb 300 places. 
Procediment
El procediment constarà de tres etapes: assessorament, avaluació i acreditació. Durant l'etapa d'assessorament es donarà suport al candidat per elaborar l'historial professional i formatiu, i per identificar les unitats de competència més adients al seu perfil. Durant l'avaluació, es comprovarà la competència professional del candidat. I, en la d'acreditació, la comissió avaluadora durà a terme la certificació oficial de la unitat de competència avaluada positivament. Les comissions d'avaluació les designarà la direcció dels centres on es farà el procés, principalment centre públics designats per la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments del Règim Especial del Departament d'Ensenyament.
Preinscripció
La sol·licitud de preinscripció per aquest procés es podrà fer del 8 al 17 de novembre a través de l'Oficina Virtual de Tràmits (OVT) a la web de la Generalitat www.gencat.cat. Cada persona pot presentar-se al procediment per un màxim de dues qualificacions professionals del mateix àmbit.
Trobareu més informació relacionada als següents enllaços:
www.gencat.cat/empresaiocupacio
www.gencat.cat/ensenyament