Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Miquel Morante:" La idea d'un bon negoci és com una amanida amb molts ingredients"

Amb el títol "Jo sóc emprenedor i tu Atreveix-te!", Morante va compartir la seva experiència un grup d'emprenedors i emprenedores locals


Miquel Morante:" La idea d'un bon negoci és com una amanida amb molts ingredients"

El quirzetenc i emprenedor Miquel Morante va oferir ahir una la xerrada al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra a un grup d'emprenedors del municipi, en el marc  del programa Sant Quirze Viu l'Empresa. Amb el títol "Jo sóc emprenedor i tu Atreveix-te!", Morante, llicenciat en Ciències Econòmiques, professor del Màster d'entitats financeres de la UAB i Director de Banca Privada, va compartir amb tots els assistents el valor que suposa per ell emprendre. 
Va definir-se a sí mateix com un "emprenedor a temps parcial" que creu i aposta fort per l'emprenedoria perquè és el que li proporciona "la llibertat financera". Va explicar que coneix el fracàs a l'hora de muntar una empresa,  perquè l'ha patit en primera persona però per això no va deixar d'estar connectat al món, a la realitat quotidiana, per detectar noves oportunitats.
Segons Morante "la idea d'un bon negoci, és com una amanida amb molts ingredients. En el món dels negocis tot està inventat, i el que cal és saber combinar allò que ja existeix de forma enginyosa". Per Morante "les idees poden sorgir a qualsevol lloc i a qualsevol moment, i no poden deixar-se massa temps al congelador, perquè sempre hi haurà algú que les cuinarà abans que nosaltres". 
Així va ser com llegint un còmic americà se li va acudir crear la seva pròpia editorial per publicar el llibre "El Geni de l'Estalvi", un conte per a nens que tracta del valor dels diners, de la importància de l'estalvi i de la cultura emprenedora. Actualment ja treballa en un segon llibre dedicat íntegrament a l'emprenedoria. Morante és un exemple que en època de crisi, s'han d'aprofitar les oportunitats i perdre la por, tot i que també va voler deixar molt clar que "en època de conjuntura econòmica favorable, tots hauríem de tenir un pla B i exercitar al màxim la nostra capacitat creativa, per estar preparats quan l'economia experimenta un gran sotrac, com l'actual".