Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Arrenca la Festa Major de Les Fonts

La recepció ciutadana amb la inauguració de dues exposicions ahir, van donar el tret de sortida a una àmplia programació


Arrenca la Festa Major de Les Fonts

Les Fonts va arrencar ahir la seva Festa Major amb el primer acte de la programació. El centre cívic de Torre Julià va acollir la inauguració de dues exposicions i l’acte de recepció ciutadana.

El Racó de la Dona va donar a conèixer una mostra dels treballs realitzats per les participants al taller de patchwork i ganxet. D’altra banda, l’artista Domingo Quero ha recollit una sèrie de dibuixos a tinta realitzats durant la pandèmia. Una col·lecció d’imatges de veïns i veïnes en la seva activitat quotidiana, marcada pel confinament.

De fet, tant la presidenta del Racó de la Dona, Toñi Tapias, com l’artista Quero, van intervenir ahir dirigint-se a les persones assistents a la recepció i agraint l’oportunitat de poder donar a conèixer els seus treballs. Els acompanyaven l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, la regidora de Cultura, Beatriz Artiel el president de l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, Francesc Contreras i, per part de Terrassa, la 1a tinent d’Alcaldia, Maise Balcells.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va destacar en el seu discurs el paper que fan les dones a Les Fonts, com a “pal de paller del teixit associatiu, fent xarxa i treballant per aquesta vida en comunitat. De fet, aquesta Festa Major es consolida com activitat comunitària del barri i reforça els valors del bon veïnatge. Una tasca que lideren les dones i a qui agraeixo deixar-nos aprendre d’elles”.

Podeu veure aquí les fotografies de l'acte d'ahir.

La programació continua avui a la tarda amb una exhibició de karate, xocolatada i un correfoc final, entre altres moltes propostes. I és que fins al 8 d’octubre el programa contempla les tradicionals iniciatives populars com la trobada de puntaires, el sopar a la fresca, el concurs de paelles o el cercavila de la Colla de Gegants i Grallers de Les Fonts. També s’incorporen les propostes esportives, com el patinatge artístic, la presentació dels equips de la UD Les Fonts o les màsterclass de Z-Dance.

La missa en honor a la Mare de Déu del Roser, el dia 7 d’octubre, i la Missa de Festa Major, l’endemà dia 8, també formen part del programa més tradicional. Ambdues tindran lloc a la Parròquia Nostra Sra. del Roser.

Finalment, cal remarcar que el dia 12 d’octubre i encara emmarcada en la festa tindrà lloc la Caminada Popular amb botifarrada final.

Trobareu el detall de la programació en aquest enllaç.