Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Avui, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

El llac del parc de la Betzuca s'il·luminarà de blau aquest nit


Avui, Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma avui al Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, que es commemora cada 2 d’abril.
Aquesta jornada , instaurada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) des de l'any 2008, és una oportunitat per sensibilitzar la comunitat internacional amb la importància de fomentar la inclusió social de les persones afectades per trastorns de l'espectre autista (TEA), per tal que puguin gaudir d'una vida plena i gratificant.

Els TEA són alteracions del neurodesenvolupament que es caracteritzen per una afectació en la capacitat de comunicació i interacció social, la presència d’un patró de conductes repetitives, rigidesa de pensament i una desregulació de la manera com processen la informació que capten amb els sentits. Actualment, els TEA inclouen els diagnòstics anteriors d’autisme, el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat, i la síndrome d’Asperger.

Aquests trastorns requereixen d'un pla terapèutic individualitzat, que ha de tenir en compte les necessitats conductuals, educatives, d’intervenció psicosocial, de comunicació i tractament farmacològic de les persones afectades. També s'hi inclouen intervencions en l'àmbit familiar, amb l'objectiu de proporcionar als pares la informació i les eines adequades per fer front al trastorn, millorar l'adaptació i disminuir l’estrès familiar.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les necessitats i drets de les persones amb autisme aquesta nit del 2 d’abril el llac del parc de la Betzuca s’il·luminarà de blau.