Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Avui, Dia Mundial del Consumidor

L'Ajuntament de Sant Quirze se suma a la campanya per posar en valor el consum de proximitat


Avui, Dia Mundial del Consumidor

Avui, 15 de març, es commemora el Dia Mundial del Consumidor. L’Ajuntament de Sant Quirze s’ha adherit a la campanya “El consum responsable és a prop teu”, amb l’objectiu de donar importància al consum de proximitat. Es tracta de posar en valor el consum local, tot reivindicant-lo com a pràctica de consum més sostenible i eficient que genera una acció transformadora als municipis i ciutats.

Recordem que el Dia Mundial del Consumidor es va instaurar l'any 1983 per l'ONU per recordar el discurs del president John F. Kennedy davant el Congrés dels Estats Units d'Amèrica el 15 de març de 1962, animant les institucions a regular i protegir els drets de les persones consumidores.

Des de l'any 2011, la Diputació de Barcelona i els municipis de la demarcació, en el marc de la Xarxa Local de Consum, organitzen una campanya comunicativa conjunta adreçada a la ciutadania per commemorar aquesta jornada.

El consum de proximitat és més sostenible perquè:
• escurça distàncies
• evita desplaçaments
• redueix l’ús dels plàstics i embolcalls.

Així mateix, evita queixes i reclamacions i, si n’hi ha, aquestes es resolen més ràpid per vies com l’arbitratge i la mediació. D’altra banda, teixeix vincles comunitaris, reforça el sentiment de pertinença i genera seguretat i confiança als carrers dels municipis. A més, genera riquesa local a les economies dels municipis.

Oficina Municipal d'Informació al Consum - OMIC

El Servei al Consum és un servei d’assessorament a la ciutadania en matèria de defensa de les persones consumidores i usuàries per tal que puguin exercir els seus drets i deures. És un servei d’atenció directa i gratuït a través del qual es pot sol·licitar informació sobre els dubtes que es pugui tenir com a persona consumidora. L’OMIC de Sant Quirze del Vallès forma part de la Xarxa Local de Consum (XLC) impulsada per la Diputació de Barcelona.
Més informació a: consum@santquirzevalles.cat