Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana Cultura

Centenars de persones gaudeixen del Mostrem

Les activitats de la Festa del Mussol, el Dia de la Dansa o la Diada Gegantera s'han sumat a l'èxit


Centenars de persones gaudeixen del Mostrem

Centenars de persones han gaudit aquest cap de setmana de les activitats emmarcades en el Mostrem, la Festa del Mussol i la prèvia de Sant Jordi.

El parc de les Morisques ha estat l’escenari principal de les propostes, que han comptat amb la col·laboració d’entitats, associacions i ciutadania en general.

Mostrem

Gairebé una seixantena d’entitats i serveis municipals van mostrar què ofereixen i els projectes en què treballen en les carpes que es van aixecar dissabte al parc.

Matí i tarda van obrir les portes per donar-se a conèixer, algunes mitjançant tallers, altres proposant activitats per a tota la família i, la majoria, mitjançant informació en format paper o digital. Totes, amb l’objectiu de crear xarxa i aconseguir acostar-se al veïnat. Algunes, fins i tot, van commemorar el seu aniversari amb un photocall ben divertit.

Els serveis municipals de l’Ajuntament també van mostrar el treball que duen a terme durant l’any.

L’escenari central de l’amfiteatre va acollir actuacions de l’Escola Municipal de Música, del Cor Gospel de la Bella Quirze Band, de la Societat Coral Il·lustració Artística Athene Noctua, i també de l’Associació Country Mussols.

També hi va haver tallers de manualitats, d’horta urbana, de dibuix i fins i tot un scape room. No van faltar els pinta cares, futbolins humans i exposicions d’artistes locals de la mà de l’Associació Artística i Cultural Grup TT i dels 40 anys de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze.
Una paella popular a migdia va servir per recuperar forces i continuar la tarda amb les propostes.

Festa del Mussol

L’amfiteatre del parc es va omplir de gom a gom la tarda de dissabte per gaudir de l’espectacle l’ERA de l’Esbart Rocasagna i de l’exhibició del Gimnàs Montserrat Creus. Aquesta actuació s’emmarcava en la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, i formava part de la programació de la Festa Mussol, que ja es va iniciar divendres amb els Premis Mussol i el concert d’Andreu Valor.
Diumenge, Fira d’Artesans amb mussols i mussolets per a tots els gustos, taller de gegants i la tradicional Diada Gegantera Albert Beltran a la plaça d’Anselm Clavé i fins al parc de les Morisques. Aquesta trobada arriba enguany a la seva 8a edició, organitzada per la Colla de Geganters i Grallers de Sant Quirze del Vallès, amb la participació dels Gegants de les Fonts, l'Arboç, Barberà del Vallès i Sant Andreu de la Barca.

Prèvia de Sant Jordi

Sant Quirze també va poder gaudir ahir diumenge dels actes amb motiu de la prèvia de Sant Jordi. Escriptors i escriptores locals van trobar-se al parc de les Morisques per signar els seus llibres i tenir ocasió de conversar amb qui ho desitgés. Els més petits/es van poder fer un drac de llegenda, en el marc del taller organitzat per l’Ajuntament, així com de l’espectacle familiar de contes. No van faltar les parades de venda de roses, que també s’instal·laran demà de 9 a 20h al parc, ja amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

fotos