Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Ciutadania i entitats defineixen el Parc dels Torrents

Una jornada participativa dissabte va posar sobre la taula com hauria de ser aquest espai natural


Ciutadania i entitats defineixen el Parc dels Torrents

El celler de Can Barra va acollir dissabte la jornada participativa: Com ha de ser el Parc dels Torrents de Sant Quirze del Vallès? L’Ajuntament va organitzar aquesta iniciativa en què veïnat i entitats van poder definir el projecte tot fent aportacions. Aquesta actuació es troba en fase d’avanç del Pla Especial Urbanístic i, en aquest punt, la participació ciutadana pren gran protagonisme. Per aquest motiu, la sessió de debat de dissabte va permetre decidir quin és el parc que es desitja i es necessita.
En aquest sentit, les persones participants van poder abordar diversos aspectes. D’una banda, l’entorn natural, és a dir, l’ecosistema: estructuració i inundabilitat, connectivitat dels torrents, biodiversitat i vulnerabilitats envers el canvi climàtic.
Un altre dels elements a definir van ser els relacionats amb l’entorn dels torrents: urbanitzacions, l’espai periurbà, equipaments, itineraris verds/blaus i la xarxa de mobilitat.
Finalment, es va participar en relació als usos del parc: estàtics (zones, elements i equipaments) i dinàmics: socials, esportius i culturals.
Trobareu el detall del projecte a l'espai web relacionat.

fotos