Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient Via Pública

Comença la campanya de poda al municipi

Els treballs han arrencat avui i s'allargaran durant els propers mesos d'hivern


Comença la campanya de poda al municipi

L’Ajuntament ha iniciat avui la campanya de poda 2023-2024, que tindrà una durada de cinc mesos, fins al març. El carrer Pla de Llorenç ha estat aquest matí el primer on s’han començat els treballs, que duu a terme l’empresa adjudicatària del contracte de verd urbà, parcs i Jardins de Catalunya.
Coincidint amb l’inici de la campanya, es col·locaran també els contenidors per a la recollida de restes vegetals. Aquests són de caixa oberta i es mantindran al carrer durant els mesos d’hivern, per cobrir la temporada d'esporga d'arbrat i arbustives i la retirada d'arbres de Nadal. També s'hi poden dipositar branques que hagin servit de decoració nadalenca. Tant els arbres com les branques han d'estar nets d'elements ornamentals.

Els contenidors s’aniran col·locant al llarg d’avui en els següents punts:
• Passeig del Ferrocarril amb carrer de Santa Anna, mitja temporada a cada banda de les vies.
• C. dels Avets amb c. dels Pins.
• Passeig. de Can Barra amb c. del Prat.
• Rd. Arraona amb av. Can Pallàs
• Camí de Can Corbera amb c. de la Verge de Montserrat.
Recordem que aquests contenidors són per a ús del veïnat i està prohibit que les empreses de jardineria aboquin restes vegetals generades per serveis a privats.
La recollida de restes vegetals es fa també habitualment a la Deixalleria Municipal. Per aquest motiu, si trobeu els contenidors plens, malgrat que les buidades són freqüents, podeu portar les restes a la deixalleria, al c. Menorca s/n, o bé a la deixalleria de Can Casanovas, a la ctra. de Gràcia a Manresa (ctra. de Rubí) km 23.

L'objectiu de la recollida diferenciada de les restes vegetals és reduir els abocaments d'aquest material, a la fracció resta. D’aquesta manera es poden reciclar les restes vegetals en una planta de compostatge, juntament amb la fracció orgànica.