Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Darrers dies per participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya

El Banc de Sang es proposa arribar a les 10.000 donacions fins al 19 de gener


Darrers dies per participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya

Encara sou a temps de participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya que ha preparat el Banc de Sang fins al proper 19 de gener. Des de l’11 d’aquest mes, s’espera que al voltant de 10.000 persones donin sang als principals hospitals catalans, a les campanyes especials en espais monumentals com el Centre de Cultura d’El Born o l’hotel monumental Avenida Palace, i a les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori.
Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme ‘col·lectiu’ que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. Per això enguany fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics, els companys de feina, els equips esportius, o els veïns i veïnes.

Què fer per anar a donar
Donar sang durant la Marató és igual de fàcil que durant la resta de l’any, només cal consultar la web donarsang.gencat.cat i apuntar-se al punt fixe de donació o a la campanya més propera.

Qui pot donar?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
– Tenir entre 18 i 70 anys
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada

Consulta altres detalls i criteris més específics per poder donar sang.

Calen més de 260.000 donacions l’any
Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

Les donacions a SQV
Malgrat durant la campanya no hi ha jornades de donació a Sant Quirze del Vallès, sí ho podeu fer properament, concretament el 12 de febrer a la sala Salut Pastor de la Patronal.