Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Demà es realitzarà una prova d’alertes de Protecció Civil

Tots els mòbils sonaran a partir de les 12 hores a Sant Quirze de manera estrident i es rebrà un missatge de simulació


Demà es realitzarà una prova d’alertes de Protecció Civil

Demà dijous, 14 de setembre, es realitzarà una prova del Sistema d’Alertes de Protecció Civil a totes les comarques de la demarcació de Barcelona i, per tant, al nostre municipi.

Aquestes alertes són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

A partir de les 12 hores en el cas de la comarca del Vallès Occidental, i durant 10 minuts, tots els telèfons mòbils rebran una alerta de Protecció Civil. Els dispositius sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d’una prova. El so dels missatges d'avís al mòbil serà fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan rebeu el missatge també es produirà la notificació per vibració.

La ciutadania ha de recordar el següent:
. El terminal haurà d’estar encès i tenir cobertura del seu proveïdor de telefonia.
. El sistema no té informació sobre la quantitat de terminals que reben el missatge. S’envia indiscriminadament a tots els mòbils que es troben a la zona de cobertura de les antenes activades.
. La delimitació de l’àrea afectada és aproximada, dependrà de la cobertura de l’antena que s’activa.
. El sistema prioritza que els terminals de l’àrea afectada rebin el missatge. Prioritza el seu enviament davant d’altres comunicacions.
. Tot i que el mòbil es trobi en silenci, l’alerta serà sonora.

L’objectiu d’aquesta prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d’emergència imminent. A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació sobre el sistema, amb diferents materials específics.

Aquesta prova s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada.