Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Educar per la mobilitat segura

Alumnat del Taula Rodona s’ha sumat avui a una sessió pràctica de la iniciativa


Educar per la mobilitat segura

La Policia Local treballa un any més en una nova edició de les jornades EDUMS, Educació per la Mobilitat Segura. Des del mes de setembre s’estan formant els alumnes de P5, 2on, 4art i 6è de primària de totes les escoles del municipi.

Els agents de la Policia Local es desplacen a les escoles per explicar-los, de manera gràfica, amb dibuixos i vídeos, conceptes tan bàsics com els telèfons d'emergències i altres riscos al carrer. I és que totes les formacions s'adapten a les edats de l'alumnat. Així, a segon de primària s’incideix en els perills dels infants que comencen a sortir al carrer sols. A 4art, la bicicleta i el patinet esdevenen els protagonistes de les sessions, doncs se’ls expliquen quins són els paràmetres bàsics per circular amb garanties.

Aquests mesos de maig i juny es concentren en sessions teòriques i sobretot pràctiques a l’alumnat de sisè per formar-los en la circulació en bicicleta. Aquestes es desenvolupen tant a l’aula com a les cruïlles principals del municipi, tot escenificant casos pràctics.

Avui ha estat el torn d’un dels grups de sisè del Taula Rodona, que després d’una sessió teòrica ha pogut posar en pràctica com circular en bicicleta a la via pública, de la mà de monitors especialitzats en la matèria. Ho han fet a l’entorn de la plaça 14 d’abril i darrera el parc de les Morisques, aprenent aspectes tan bàsics com no circular per la vorera, respectar els vianants i estar alerta amb els vehicles, malgrat les bicicletes tenen prioritat.

L’alumnat del Pilarín Bayés va finalitzar el dia 30 aquestes classes. Els dies 6 i 7 de juny ho farà el del Purificació Salas. Seguidament, el 8 i 9 El Turonet i, finalment, del 12 al 16 de juny els nois i noies de sisè del Lola Anglada.