Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El càncer i la nutrició centren la primera xerrada del Cicle “Menja bé, viu millor”

L’Escola de nutrició i salut ofereix xerrades gratuïtes i obertes a la ciutadania tots els mesos de l’any


El càncer i la nutrició centren la primera xerrada del Cicle “Menja bé, viu millor”

El càncer i la nutrició van centrar el passat 15 de febrer la darrera xerrada del Cicle “Menja bé, viu millor”, organitzat per l’Ajuntament, en el marc de l’Escola de Nutrició i Salut 2024.
La sessió va abordar estratègies per a la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia, posant èmfasi en la importància de la prevenció. De fet, es van destacar dades com que al voltant d’un 40% dels càncers es podrien prevenir amb hàbits de vida saludables. També es va parlar del consum d’alcohol com a factor de risc.
Durant la sessió, impartida per la nutricionista Anna Gispert, es va realitzar una dinàmica de veritat/fals, per consolidar coneixements i promoure la interacció entre les persones assistents. També es va discutir l’abordatge nutricional durant el càncer, destacant la importància d’una intervenció nutricional proporcionada i realista, adaptada a cada context, tenint en compte tractaments i efectes secundaris.

Aquesta és la primera xerrada del Cicle, que continua el proper 6 de març amb “Cuida el teu cor a la taula: estratègies nutricionals per la salut cardiovascular”. Totes les sessions tenen lloc a la Patronal, de 19 a 20 hores i són gratuïtes. Per assistir-hi cal reservar plaça a entrades.santquirzevalles.cat . Podeu consultar la programació detallada de tot l’any en el document pdf relacionat en aquesta notícia.