Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

El Consell de Poble celebra la primera sessió de l'any

La reunió d'ahir va establir el nou calendari i les comissions de treball


El Consell de Poble celebra la primera sessió de l'any

El Consell de Poble es va reunir ahir a la tarda, en primera sessió d’aquest 2024. La trobada va servir per establir el calendari de les noves reunions, així com les comissions a partir de les quals es treballarà. En aquest sentit, es van acordar tres comissions. En primer lloc, una dedicada a economia, comerç i empresa; una segona que tractarà temes de territori, habitatge, mobilitat i sostenibilitat; i finalment una comissió de joventut, benestar, salut, feminismes i educació.
Els 12 membres representants de la ciutadania que integren el Consell també van ser convidats a participar de les meses sectorials municipals. Aquests, també van tenir ocasió de preguntar per diversos aspectes que conformen l’actualitat municipal, com els pressupostos, les escombraries, la prevenció d’incendis o el pla de mobilitat. També es van abordar aspectes relacionats amb les zones de baixes emissions.
Recordem que el darrer Consell de Poble es va celebrar el març de 2023, i que el tema principal de debat va ser el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Les funcions
El Consell de Poble de Sant Quirze del Vallès es va constituir el 15 de juny de 2022, i és un òrgan participatiu i de consulta dels temes globals i d'especial transcendència pel municipi. Té un caràcter consultiu i de generació de propostes i suggeriments.
Entre els seus objectius es troba la promoció de la participació ciutadana, afavorir la proximitat i la confiança mútua entre Ajuntament, entitats i ciutadania, desenvolupar relacions transparents i promoure iniciatives i estratègies per la definició del Sant Quirze del futur.

Qui forma part del Consell de Poble?

• El Consell de Poble està format per un màxim de 60 persones, entre elles:
• L’alcaldessa.
• Un membre de cada grup polític.
• Representants de les meses sectorials i d’organitzacions veïnals o altres col·lectius.
• Persones representatives o compromeses amb la vida al poble.
• Amb veu i sense vot professionals i experts/es, responsables polítics i tècnics de les àrees quan les temàtiques a tractar així ho requereixin, a petició de la presidència o d’un terç dels membres del consell.
• Amb veu i sense vot representants d’altres administracions.
• Amb funcions de secretaria, un/a membre de la regidoria de participació ciutadana o en qui es delegui.