Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Consell Educatiu crearà un grup de treball per decidir l’edat d’ús dels mòbils als centres escolars del municipi

Durant el curs es treballarà també com promoure l’educació sexual i afectiva com a eix de treball principal


El Consell Educatiu crearà un grup de treball per decidir l’edat d’ús dels mòbils als centres escolars del municipi

Més d’una cinquantena de persones van participar ahir a la primera reunió del curs 2023-24 del Consell Educatiu de Sant Quirze del Vallès, integrat per representants de totes les escoles i instituts del poble, entitats de famílies, regidors dels grups municipals i tècnics de diversos serveis municipals.
La comunitat educativa va posar de manifest la necessitat de crear un grup de treball per estudiar i prendre una decisió en relació a l’ús del mòbil a les aules dels centres escolars del municipi. La decisió s’abordarà amb un debat ampli que impliqui tots els agents educatius del poble i que posi sobre la taula què comporta de l’ús de dispositius mòbils en edats primerenques. També es farà arribar informació de valor a la ciutadania per sensibilitzar i qüestionar quin paper tenen els mòbils i com ens condicionen el model educatiu i social. Durant la trobada també es va fer seguiment del Pla d’Acció Educativa 2022-24, que té 9 programes d’actuació al voltant de l’educació 360.

Escola Municipal de Música i Arts
A continuació, es van presentar dos projectes nous. El primer, l’Escola Municipal d’Arts, que té com a principal objectiu convertir l’art en un mitjà de desenvolupament personal i transversal adreçat a totes les edats i sectors transformant l’actual escola de música en un espai que aculli totes les disciplines artístiques. A nivell inicial, ja s’estan desenvolupament diferents iniciatives com ara tallers i l’aula oberta de música, però durant aquest curs es preveu redactar el pla educatiu.

Servei d’Orientació la Llançadora
Un altre servei que es va presentar és La Llançadora, que ja està en funcionament i es presta des de l’Escola d’Adults l’Olivera. La Llançadora és el servei on poden anar totes les persones que necessitin orientació i acompanyament tant a nivell formatiu com professional. S’hi poden adreçar joves que han deixat els estudis abans de l’etapa obligatòria i no saben quin camí seguir, però també, qualsevol persona que vulgui formar-se, reorientar la seva carrera professional o, fins i tot, acreditar la seva experiència, homologar estudis cursats a l’estranger o informar-se sobre les beques que existeixen. El servei funciona amb cita prèvia a través del telèfon 937215980 o al 937216800, estensió 5.900.

Promoure l’educació sexual i afectiva
La jornada va cloure amb unes dinàmiques al voltant de les accions que es fan al municipi per millorar l’educació sexual i afectiva. Els diversos grups de debat van recollir què s’està fent i què caldria endegar per millorar en aquest aspecte. Els presents van manifestar gran preocupació perquè la manca d’educació en aquest àmbit és la que provoca violències, tant a les llars, com a les mateixes aules. Per això, aquest curs serà també un dels eixos de treball importants del Consell Educatiu.