Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Consell Educatiu posa sobre la taula els resultats de l'Enquesta sobre hàbits de salut entre els adolescents

L'anàlisi destaca aspectes com un baix estat d'ànim o una alimentació poc saludable


El Consell Educatiu posa sobre la taula els resultats de l'Enquesta sobre hàbits de salut entre els adolescents

El Consell Educatiu celebrat el passat dilluns va posar sobre la taula els principals resultats de l’Enquesta sobre els hàbits de salut entre els adolescents i les propostes d’actuació del Grup Motor educatiu i dels agents de salut.
Una quarantena de joves van poder posar en comú, debatre i analitzar, les accions proposades arran de l’anàlisi i el treball en grup dels diferents agents implicats en aquesta iniciativa.

L’enquesta ha abordat diversos àmbits com la salut i els estats d’ànim, els accidents i la mobilitat, el lleure, el consum de substàncies addictives o la sexualitat. D’aquest anàlisi es deriven conclusions com que l’estat anímic dels adolescents ha empitjorat i que tendeix a la desesperança.

Així mateix, en relació a l’alimentació, aquesta és menys saludable, més ràpida i amb menys verdures i fruites. Per contra, cal remarcar que es fa més esport i més activitats a l’aire lliure.

Pel que fa al consum de substàncies, es detecta una percepció més baixa del risc que comporta el seu consum.

En relació a la sexualitat, es detecta un augment dels embarassos, i existeixen opinions polaritzades sobre l'ús del preservatiu. Tot i així, el jovent manifesta que la font d’informació respecte al sexe es focalitza força en les famílies, i no tant en la pornografia.

Finalment, en l'àmbit de les relacions socials, destaca que el 10% de les noies percep maltractament físic, i el 25% psicològic, a casa i al centre educatiu. El 34% percep assetjament sexual al carrer.

L’enquesta també aborda una sèrie de propostes i actuacions a desenvolupar en cada àmbit. Aquestes inclouen accions de formació, informació, creació de tallers, i reforç de determinats serveis municipals.

La sessió també va servir per presentar el Pla d’Acció Educativa, amb una visió transversal. Aquest desenvolupa accions en àmbits diversos com el suport a la infància, la salut, la coeducació o l’educació ambiental.