Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

El maig s’estrena amb la programació de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Les propostes tenen com a objectiu sensibilitzar la població respecte l’economia social i sostenible


El maig s’estrena amb la programació de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Aquest mes de maig s’estrena amb la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques. La iniciativa, a la qual s’hi suma la Vi Fira de Consum Conscient, es basa en una àmplia programació que té com a objectiu sensibilitzar la població respecte les alternatives de consum centrades en l’economia social i solidària.

Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques
L’acte central de la programació tindrà lloc el proper 26 de maig amb aquesta festa. El parc de les Morisques esdevindrà l’escenari de les associacions, cooperatives i productors locals de l’economia social que mostraran la seva forma de treball i organització per al consum responsable i de proximitat.

Des de les 11 del matí i fins les 14 hores hi haurà parades de degustació de productes de comerç just i cerveses artesanes. Les empreses de l’economia social de subministraments de serveis i de l’àmbit de les finances ètiques oferiran els seus serveis a aquelles persones que vulguin canviar d’operadors o passar-se a la banca ètica. Així mateix, les oenegés del municipi també oferiran informació sobre els projectes solidaris que desenvolupen arreu del món.
Finalment, algunes carpes comptaran amb tallers infantils i familiars.

10a edició del Mercat Vintage

El mateix dia 26, també al parc, coincidirà amb el Mercat Vintage de Sant Quirze, on es podrà trobar tota mena de productes de segona mà. A més, a les 11 hores es llegirà un manifest coincidint amb el Dia Mundial del Comerç Just.
Seguidament, a les 11.30h, hi haurà tallers com el de Ciclologística, o el d’horta urbana i varietats locals.

El punt i final a la jornada el posarà “El senyor Alaguait: històries d’un drapaire”. Es tracta d’un senyor que es mourà pel parc en bicicleta arrossegant andròmines i teatralitzant com aquestes poden tenir una segona vida. Serà a partir de les 12.30hores.

Activitats tot el maig

Des del dia 2 es pot veure al parc de les Morisques l’exposició “Relats amb nom de dona: històries sobre les desigualtats de gènere a Uganda”, de l’ONG Petits Detalls, amb fotografies de Meritxell Prats. L’accés és lliure, en horari del parc.
Una altra de les mostres que forma part de la programació és “Les defensores de l’aigua al país de la pluja”. Aquesta és del grup El Salvador i aigua, d’Enginyers sense fronteres i es podrà visitar a partir del 16 de maig i fins al dia 30 a la Biblioteca Marcel Ayats.

Finalment, se sumen a la proposta dos actes per a la reflexió. D’una banda, el dia 16 tindrà lloc la taula rodona “Els conflictes armats i els mercats: què en podem fer com a consumidors?”. Hi participaran: Jordi Armadans, analista de conflictes i activista per la pau i el desarmament; David Fernández, exdiputat per la CUP; Estehr Pardo, experta en enfocament basat en drets humans. La moderadora serà la periodista santquirzenca Laura Rosel.

D’altra banda, també amb l’objectiu de reflexionar i comentar, el dia 23 es projectarà “Aigua tèrbola, el negoci d’Agbar a Mèxic”. Serà a les 18 hores a la sala Josep Brossa de la Patronal i, en finalitzar, tindrà lloc un col·loqui.

Podeu consultar la programació detallada en el document pdf relacionat en aquesta notícia.