Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El neurobiòleg David Bueno parla sobre l'ús del mòbil en adolescents

L'Ajuntament vol posar sobre la taula el debat d'aquesta tecnologia entre els menors


El neurobiòleg David Bueno parla sobre l'ús del mòbil en adolescents

El catedràtic en neuroeducació David Bueno va impartir ahir una xerrada a la Patronal amb el nom “Com afecta l’ús del mòbil al cervell dels infants i adolescents?”. La sessió va abordar l’ús que aquest col·lectiu fa d’un dels elements gairebé omnipresents en l’actualitat: la tecnologia digital.

Aquest neurobiòleg de referència va explicar com funciona el cervell infantil i adolescent i que la sobreestimulació produeix estrés i bloqueja l’aprenentatge. En canvi, les emocions positives l’afavoreixen. Segons Bueno, “les senyals, llums, intensitat i velocitat de la música, les pel·lícules, els sons al carrer... Tot fa que sigui impossible avorrir-se i, per tant, la societat busca entreteniment constant. La costum de no desenganxar-nos del mòbil és transgeneracional i això té conseqüències.” Tot i així, Bueno va afirmar que “el cervell és mal·leable i que tal i com perdem la capacitat d’atenció a elements externs, també podem recuperar-la”.

Altres aspectes, com el fet de no prohibir l’ús del mòbil, sinó donar eines per a una bona gestió, també es van posar ahir sobre la taula.

Recordem que David Bueno és autor de llibres com “El cervell adolescent”, i que és doctor en Biologia i professor i investigador de la Secció Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona.

La xerrada d’ahir se suma a les accions que l’Ajuntament ha endegat per reflexionar sobre l’ús del mòbil en menors. De fet, existeix un grup motor integrat per representants de centres educatius, AFAs, famílies i professionals, que debat sobre el tema, i que realitza trobades per crear escola i fer-les extensives al Consell Educatiu Municipal del mes de juny. Aquestes comptaran amb la col·laboració de l’experta en neuroeducació i col·laboradora de David Bueno, Marta Ollé.