Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple municipal celebra la primera sessió ordinària de 2024

El plenari acorda no aprovar l’estudi que proposava una solució alternativa a la recollida de residus municipals


El ple municipal celebra la primera sessió ordinària de 2024

El ple ordinari de gener va celebrar ahir la seva sessió ordinària. En aquest, es va donar compte del període mig de pagament als proveïdors de l’Ajuntament de l’últim trimestre de 2023, que va ser de 33.24 dies. Dels punts de l’ordre del dia sotmesos a votació, la ratificació de l’aprovació de la primera addenda del Contracte programa 2022-25 de Benestar Social va comptar amb el suport de tots els grups municipals i amb l’abstenció del Partit Popular.

No va prosperar, però, el punt relatiu a l’aprovació de l’estudi de recollides individualitzades dels residus municipals, que proposava un sistema mixt, porta a porta i amb contenidors intel·ligents. Aquest estudi plantejava una alternativa a l’actual sistema de recollida de residus per tal d’arribar al compliment de les normatives europees i estatals en aquesta matèria, que obliguen als municipis a recollir un 55 % de la brossa selectivament l’any 2025, quan actualment a Sant Quirze només se’n recull un 41,24 %. El punt va comptar amb el suport del govern municipal, Junts per Sant Quirze, Som Sant Quirze i Sant Quirze en Comú, però la resta de grups, Junts per Catalunya Sant Quirze, Partit dels Socialistes de Catalunya, Vox i Partit Popular hi van votar en contra.

Pel que fa al punt de la modificació de l’ordenança fiscal 2.1 reguladora de l’impost de béns immobles per l’exercici 2024, per corregir l’error material d’omissió d’una al·legació entrada dins del termini, aquest es va aprovar per majoria simple, amb els vots a favor del govern municipal i vox, i amb els vots en contra de JuntsxCat, PSC i PP.

Finalment, la moció presentada pel PSC-CP per les àrees d’esbarjo dels gossos, no va prosperar perquè només va comptar amb el suport de Junts per Catalunya-SQV i el PP, i  la resta de grups hi van votar en contra.

Podeu veure la sessió del Ple que va retransmetre ahir en directe.