Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El "Transitem cap a un futur millor" ha realitzat 171 assessoraments aquest curs

La iniciativa ha aconseguit que un 92% de les persones participants continuïn formant-se


El "Transitem cap a un futur millor" ha realitzat 171 assessoraments aquest curs

La iniciativa de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera “Transitem cap a un futur millor” ha fet un total de 171 assessoraments aquest curs 2022-2023. A aquesta xifra s’hi sumen els 390 contactes de seguiment que s’han establert.

Les dades demostren la bona acollida entre el jovent del municipi d’aquesta iniciativa, que destaca per la seva flexibilitat i adaptació a les necessitats d’aquest col·lectiu. De fet, Transitem neix amb la finalitat de poder establir ponts entre els diferents serveis educatius per ajudar el jovent en les seves transicions i continuïtats educatives a través de l’orientació, la participació social i la prevenció de l’abandonament escolar. L’objectiu és reduir l’abandonament prematur escolar i promoure la continuïtat formativa. També fomentar la participació social com a eix d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana.

Al llarg d’aquest curs un total de 12 famílies s’han beneficiat d’aquests objectius. De les persones participants, el 71% ha continuat amb la seva formació a cicles, i un 21% a altres formacions. I és que s’han dut a terme 8 tallers a l’aula i un amb famílies; 2 activitats intergeneracionals; i 4 sortides d’orientació professional. També s’ha participat en el “Programa coach” i s’han realitzat activitats de gamificació i d’emprenedoria social amb la “Creació de la BT Transitem”.

En definitiva, “Transitem cap a un futur millor” ha treballat les fortaleses intrapersonals, interpersonals, contextuals i físiques i funcionals del jovent participant. Una forma exitosa d’establir un treball col·laboratiu amb els diferents agents territorials: serveis, escoles, etc.