Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El Voluntariat per la llengua celebra el seu 20è aniversari

Sant Quirze va esdevenir la població pionera en la posada en marxa d'aquest programa


El Voluntariat per la llengua celebra el seu 20è aniversari

L’Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell es va omplir el dia 25 d’octubre per celebrar el 20è aniversari del Voluntariat per la llengua (VxL). Amb l’espectacle “Quan parles fas màgia”, el mag Eduard Juanola va entusiasmar un públic amb ganes de celebrar 20 anys de converses compartides. Els assistents van quedar bocabadats amb un espectacle que combina a la perfecció humor i màgia.

La directora del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, Elisabet Palomés, havia obert l’acte repassant alguna de les dades d’aquests vint anys de compartir el català: 175.000 parelles formades a tot Catalunya, 8.900 de les quals al CNL de Sabadell.

Sant Quirze del Vallès va ser la població pionera en la posada en marxa del programa l’any 2003 -amb 6 parelles- i durant aquests 20 anys s’hi han format 451 parelles. L’any següent s’hi afegiren la resta de poblacions del CNL de Sabadell.

Aquest acte de celebració i agraïment es va cloure amb l’obligatòria bufada d’espelmes i un brindis per la gran família del programa de les parelles lingüístiques.

Si esteu interessats a participar en el Voluntariat per la llengua, podeu adreçar-vos a l’Oficina de Català (santquirze@cpnl.cat) on us informaran detalladament del programa.