Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Els conflictes armats i els mercats

Una taula rodona amb David Fernández, Jordi Armadans i Esther Pardo, va reflexionar ahir sobre aquests conceptes


Els conflictes armats i els mercats

Els conflictes armats i els mercats. Aquest va ser l’eix central de la taula rodona celebrada ahir a la Patronal. Moderada per la periodista santquirzenca Laura Rosel: Van intervenir-hi els següents ponents: Esther Pardo, sociòloga experta en drets humans i política pública; Jordi Armadans, analista de conflictes i activista per la pau; i David Fernández, ex-diputat de la CUP.

La trobada va posar sobre la taula la situació que viuen molts països, en el marc d’un mapa dolorosament gran i divers. Tal i com van manifestar ahir, no hi havia tants conflictes armats al món des de la Segona Guerra Mundial. De fet, segons l’estudi anual sobre conflictes bèl·lics de l’International Institute for Strategic Studies, el 2023 el nombre de conflictes armats locals i regionals es va incrementar fins a 183, el més elevat en dècades.

Davant d’aquest context, es van exposar reflexions al voltant del desordre global, l’enfrontament com a norma i especialment la relació que tenen aquests conflictes amb els mercats. De fet, es van analitzar els mercats i qui hi interactua, així com el consum i a compra sostenible i la seva implicació en els conflictes. En aquest sentit, es va explicar què és l’economia social i solidària, així com la transició ecosocial.

Després de la taula es va oferir un torn obert de preguntes.

Recordem que l’acte d’ahir forma part de la programació de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques. Aquesta va estrenar-se el passat 2 de maig amb una exposició al parc de les Morisques i continua fins al proper dia 26, moment en què s’organitza l’acte central, també al parc.

Podeu consultar la programació en el document pdf relacionat en aquesta notícia.