Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Es permetrà omplir piscines públiques o d'ús col·lectiu

Consulteu les limitacions d'ompliment de piscines segons el Pla de Sequera


Es permetrà omplir piscines públiques o d'ús col·lectiu

La situació de sequera ha generat diverses restriccions en tots els àmbits. Unes mesures que també afecten les piscines. El Govern, però, permetrà omplir les piscines públiques o d’ús col·lectiu (municipals o comunitàries privades). Aixecarà, així, aquesta restricció recollida en el Pla Especial de Sequera per a l’actual fase d’excepcionalitat. Tot i això, es manté la prohibició d’omplir les piscines de propietat particular.
Les limitacions d'ompliment de piscines no s'apliquen a les piscines d'aigua de mar que s'omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d'abastament i de sanejament públic.

Per la resta de piscines les limitacions apliquen a tots els orígens de l'aigua (potable, pous o altres captacions, camions cisterna, etc). Es descriuen a continuació en funció de l'estat de sequera declarat:

Estat d'alerta
A partir de l'estat d'alerta, la utilització d’aigua per l’ompliment de piscines queda limitada als casos següents:
• No es poden reomplir les piscines que no tinguin un sistema de recirculació de l'aigua. Es poden reomplir parcialment les piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació (només la quantitat mínima indispensable per reposar les pèrdues per evaporació i per realitzar les operacions de neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua).
• Es pot fer el primer ompliment de piscines de nova construcció.
• En centres educatius, es pot fer ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.

Estat d'excepcionalitat
A partir de l'estat d'excepcionalitat, la utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:
• No es pot omplir cap piscina d’aigua dolça de nova construcció.
• Les piscines que estiguin buides no es poden omplir sota cap concepte, siguin municipals o particulars o d'altres tipus.
• Les piscines sense recirculació no es poden omplir ni reomplir. Pel que fa a reompliments parcials en les piscines amb recirculació, tan sols es podra reposar el mínim volum indispensable per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
• Es pot fer ompliments parcials i complerts en les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades a bany d'infants en centres educatius (un cop muntada i plena, no es pot desmuntar/muntar i tornar a omplir).

Estat d'emergència
A partir de l'estat d'emergència, la utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada als casos següents:
• No es pot omplir ni total ni parcialment cap piscina.

Trobareu més informació i detalls, en aquest enllaç.