Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Estudis de contaminació atmosfèrica al centre

La Diputació analitza aquests dies les partícules en suspensió d'aquesta zona


Estudis de contaminació atmosfèrica al centre

Durant aquests dies la Diputació de Barcelona efectua un estudi de partícules amb analitzador portàtil a diferents punts del sector del Mas Duran i centre, recordem que aquesta és la zona més afectada pel trànsit continu de vehicles a motor sobretot als carrers de Vallcorba i avinguda del Camí del Mas.

Les partícules en suspensió són un dels contaminants característics de la circulació de vehicles. Aquest estudi complementarà el recentment efectuat mitjançant la unitat mòbil de contaminació que ha estat instal·lada prop del parc de les Morisques els mesos de febrer a abril, també a petició de l’Ajuntament.

Els estudis efectuats anys anteriors han evidenciat que aquest sector presenta els nivells més elevats de contaminació dels sectors residencials del municipi, dins dels límits actualment permesos però puntualment superiors als paràmetres recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) motiu pel qual l’Ajuntament fa el seguiment dels contaminants i l’ordenança vigent de circulació de 2020 va delimitar aquesta àrea com a zona de baixes emissions, on s’haurien de prendre mesures per reduir el trànsit de vehicles a motor.