Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Gemma Balagué presenta el seu llibre "Una mort petita"

L'autora va parlar ahir a la Biblioteca del seu dol perinatal


Gemma Balagué presenta el seu llibre "Una mort petita"

La Biblioteca Marcel Ayats va acollir ahir l’acte de presentació del llibre “Una mort petita. El meu procés de dol perinatal”, de Gemma Balagué.
L’autora va explicar què la va empènyer a escriure la seva història de maternitat, abocant les frustacions de la infertilitat, l’embaràs i el desenllaç no volgut, la mort del seu fill Bru a les vint setmanes de gestació: “ "En aquest llibre relato tot el procés de malaltia, el part, el moment de tornar a casa amb la panxa buida i el cos del meu fill en un petit taüt de porexpan, el ritual de comiat i el llarg camí de sanació d'aquest xoc vital que suposa la mort d'un fill",

Gemma Balagué (Tortosa, 1987) va estudiar música i saxo de ben petita i ara és mestra de música d'educació infantil i primària. Balagué explica que "la mort intrauterina del seu fill ha fet virar el rumb de la seva existència i aquest llibre forma part del seu procés vital".

Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze l’Ajuntament de Sant Quirze compta amb un espai d’acompanyament a les persones que han patit una pèrdua perinatal. El passat 12 d’abril es va posar en marxa aquest nou servei on les famílies i persones que ho necessitin poden acudir per recordar el seu nadó. Un espai tranquil, acollidor, que convida a estar-s’hi el temps que sigui necessari (espai simbòlic, ubicat a la plaça darrere l’Espai Maria Mercè Marçal (Passeig Dalí,8). El servei que s’hi relaciona el trobareu a l’Espai Maria Mercè Marçal.