Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Inscriu-te a la Cursa dels Mussols!

El proper 16 de març s’organitza la 14a edició d’aquesta competició


Inscriu-te a la Cursa dels Mussols!

El proper 16 de març es torna a celebrar una nova edició de la Cursa nocturna dels Mussols. Es tracta de la 14a edició d’aquest esdeveniment esportiu ja molt consolidat al municipi, i amb una elevada participació. De fet, el 2023 van ser 750 els corredors i corredores adults els que van participar-hi i 200 infants.
Les inscripcions ja es troben obertes. També podeu consultar el recorregut i la distància en què podeu participar. Recordeu que la Cursa és de muntanya i es corre per la Serra de Galliners, amb dues proves per adults. A banda, hi ha una Cursa amb Amics, inclusiva i apta per a tots els públics, i la dels Mussolets, orientada a nens i nenes de 5 fins a 15 anys.

Inclusivitat
La cursa elimina barreres i promou la igualtat d’oportunitats per a tothom. Aquest any fa un pas endavant, materialitzant un acord amb l’Institut Guttmann, l’Associació Esportiva Projecte Inclusiu, l’Àrea Inclusiva de la FEEC i l’Ajuntament de Sant Quirze, per promoure la inclusió en la pràctica esportiva de muntanya. L’objectiu és promocionar l’activitat física orientada a la inclusió. Per això s’organitza un esdeveniment que garanteix unes instal·lacions i equipaments necessaris perquè les persones amb capacitats físiques diferents puguin gaudir de l’activitat. També es promou la consciència i la comprensió a la diversitat, i es garanteix la seguretat i el benestar de totes les persones participants.

Sostenibilitat
La Cursa dels Mussols fomenta el valor de la sostenibilitat, amb un ús mínim de plàstics. No hi haurà llaunes ni ampolles de plàstic als avituallaments, i a la zona d’arribada només material compostable. Les cintes de marcatge seran reutilitzables i una vegada finalitzada la competició es farà una recollida selectiva de deixalles.

Gluten friendly
A més, la competició és “Gluten friendly”, seguint les recomanacions de l’Associació de Celíacs de Catalunya.