Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Inscriu-te als clubs de lectura de la Biblioteca

La nova temporada ofereix propostes novedoses amb editorials alternatives o del món del còmic, entre moltes altres


Inscriu-te als clubs de lectura de la Biblioteca

La Biblioteca prepara per aquest proper curs una àmplia oferta de clubs de lectura presencials i grups de lectura temàtics. Es tracta de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses que, conduïdes per un expert, es reuneixen un cop al mes per comentar-la en sessions d’una durada aproximada d’una hora.
Els objectius són fomentar l’hàbit de la lectura, oferir noves possibilitats per al temps lliure, crear un punt de trobada i afavorir un apropament crític als diferents gèneres literaris.

Novetats
Una de les novetats d’enguany és el club “Petites grans editorials catalanes”. De la mà de Sara Aguareles i Maria Diumaró es descobrirà el catàleg de projectes alternatius a les grans editorials tradicionals que estan contribuint a poder llegir més autors i autores en llengua catalana.
També s’oferirà “Entre Vinyetes”, un club divulgatiu dels àlbums, un a un, de les aventures del jove reporter més viatger i universal del món del còmic. Jordi Valero oferirà viure una experiència lectora molt propera a la realitat augmentada.

L’oferta de clubs de lectura per aquesta temporada continua amb els tradicionals club de novel·la, de lectura entre dones, de novel·la criminal i de contes. També hi haurà espai per al teatre, amb Marta Tricuera, i per l’òpera, amb el grup “ÒperaBib”. En aquest darrer cas es tracta d’un cicle de conferències per apropar el món de l’òpera a tothom, amb l’objectiu de crear nous espectadors d’òpera i millorar la formació dels ja existents.
Els infants i adolescents poden participar en el Club de lectura juvenil, en col·laboració amb el Canya Jove, o en El Endrapallibres, orientat a nens i nenes d’entre 8 i 11 anys.

No falten en la programació els idiomes, amb el Club de lecture En Français i el Book Club.
Finalment, també s’organitzen sessions trimestrals de cinema on es llegiran i comentaran obres que s’han portat a la gran pantalla. Es tracta de la iniciativa “Llegir el cinema”.

Les inscripcions als clubs comencen el 16 de juny a les 10 hores. Tots els clubs són gratuïts, però les places són limitades. Podeu gestionar la inscripció presencialment i en línia a partir del 16 de juny, en aquest enllaç.
Per a més informació, podeu contactar amb la Biblioteca Marcel Ayats:
937219547
b.st.squirzev@diba.cat
c/ Eduard Tolrdrà s/n