Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eleccions

Ja es pot sol·licitar el vot per correu a les eleccions del 23-J

El termini màxim per fer-ho és el proper 13 de juliol


Ja es pot sol·licitar el vot per correu a les eleccions del 23-J

Els electors residents a l’estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu per a les properes eleccions generals del 23 de juliol ja poden sol·licitar-ho. El termini màxim per fer-ho és el proper 13 de juliol.

Qui pot votar per correu?
• Pot votar per correu l'electorat que prevegi que el dia de la votació no es trobi al municipi.
• També els votants, que per malaltia o incapacitat física, no poden presentar-se al local de votació.
• Els i les electores que viatgin temporalment a l'estranger poden sol·licitar l'enviament de la documentació per al vot per correu al domicili de l'estat indicant aquest fet.

Sol·licitud en línia del vot per correu
Els electors residents a l'estat poden sol·licitar el vot a través de la pàgina web de Correus (www.correos.es), sense haver d'anar en persona a una oficina postal. En aquest model de sol·licitud, que evita desplaçaments, la persona interessada ha d'acreditar la seva identitat mitjançant la signatura electrònica i acceptar qualsevol dels sistemes d'identificació vàlids dels certificats de persona física reconeguts.

Sol·licitud del vot per correu presencial (oficines)
S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte. En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE).

Recepció de la documentació i tramesa del vot
Una vegada cursada la petició (en línia o presencial), l’OCE ha de remetre per correu certificat i a la direcció indicada per l'elector/a, entre el 3 i el 16 de juliol, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda l'electorat haurà d'enviar el seu vot a la mesa electoral, per correu certificat, no més tard del 19 de juliol.

Consideracions i més informació
Tingues en compte, si sol·licites el vot per correu, no pots votar personalment a la mesa electoral el 23 de juliol, dia de la celebració de les eleccions generals a Sant Quirze.

Per a més informació, pots contactar amb les Oficines de Correus, com la ubicada al nostre municipi, a l'Av. d'Ègara, 7 (937212316).

Més informació sobre aquest vot per correu i també sobre el vot a l’estranger, en aquest enllaç.