Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Ja s’han iniciat les obres del camí de la riba del Torrent de la Font del Pont

El projecte està emmarcat en el Pla especial del Parc dels Torrents, que vol preservar els espais fluvials de Sant Quirze del Vallès


Ja s’han iniciat les obres del camí de la riba del Torrent de la Font del Pont

Aquest mes de juliol s’han iniciat les obres del camí de la riba del torrent de la Font del Pont, un projecte emmarcat en el Pla especial del Parc dels Torrents que té com a objectiu preservar l’espai natural dels cursos fluvials que creuen el poble i facilitar-ne l’ús al veïnat, tot mantenint l’equilibri natural. El projecte consisteix en un camí a la riba del torrent que s’ha traçat sobre un corriol preexistent, ja que és un recorregut que uneix les escoles Lola Anglada i Institut Sant Quirze.

Al llarg del camí, s’hi diposaran diferents zones per al descans, diversos miradors i espais multifuncionals com ara un talús de joc o una aula a l’aire lliure. Es preveu que el camí, d’1,80 m d’amplada, sigui exclusiu per anar a peu o córrer per garantir la preservació de l’entorn.

Alhora, es millorarà la gestió dels espais lliures adjacents, a través de segues de gestió diferenciada que permetran mantenir unes àrees amb prat alt. Aquests espais si no es no seguen regularment permeten desenvolupar diferents espècies de flora que atrauen més diversitat de fauna com papallones i abelles. També comptarà amb espais de prat baix, que poden tenir un ús més social, creant corriols i camins aptes per córrer, jugar o simplement descansar.

L’actuació proposa també la col·locació de grups de mobiliari que es repetiran al llarg del camí i tòtems i panells informatius que donaran informació, en forma de jocs de recerca i investigació, dels valors naturals de l’espai.

El projecte té un cost de 255.903,16 € IVA inclòs i la durada de l’obra prevista són 4,5 mesos.

Podeu veure el detall del projecte en el següent enllaç: Projecte del camí de la font de la Riba